tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

POUL HOLCK
1939-2002

Af Matthias Wivel


Poul Holck (f. 1939), der har tegnet for Politiken i over 40 år er nu død, få dage inden han fyldte 63. Holck er fra samme generation af Politiken-tegnere som Peder Nymann og Jørgen Saabye, der havde gået på Kunsthåndværkerskolen og i løbet af 1950erne og 60erne skulle bidrage til at give avisen et tidssvarende grafisk udtryk.

 

Forbillederne var skikkelser som Arne Ungermann, Hans Bendix, Kamma Svensson og Bo Bojesen, samt Poul Hammerich, der på den tid satte tingene på spidsen, sådan helt generelt, og den livslange ven og 'At Tænke Sig' - alumnus Jørgen Hartmann-Petersen, alias Habakuk.

 

Udover arbejdet på Politiken, var Holck også fast bidragyder til Blæksprutten, han tegnede plakater for bl. a. Tivoli og var med i redaktionen bag tv-satirerne "Hov-Hov" og "Uha-uha".

 

Holcks drevne, kantede streg, følsomme akvarelteknik og skarpe, men aldrig beske eller perfide humor vil blive savnet af de generationer af Politiken-læsere, der vel efterhånden er kommet til at tage dem for givet. 


[29/09/2002]


 

tilbage til nekrologer


© 2003 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2003 the respective artists and authors. All rights reserved.