tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

ABU ABRAHAM

1924-2002

Af Matthias Wivel

Abu Abraham, der er blandt indiens mest berømte bladtegnere, døde igår, 1 dec. Han var på det nærmeste en institution i Indien, hvor Statsminister Atal Bihari Vajpayee udsendte en officiel pressemeddelse, hvor han udtrykte sine kondolencer i går. 

 

Abrahams professionelle karriere startede på The Bombay Chronicle i 1946, hvor han både arbejdede som journalist, mens han fik offentliggjort satiriske tegninger i tidskrifter som Blitz og Current. Efter et par besluttede han sig for udelukkende at satse på en karriere som bladtegner og blev på den konto i 1953 hyret som tegner til ugeavisen Shankar's Weekly, der var kendt for sine bladtegnere.

 

I 1953 rejste han endvidere til England, hvor han i tre år arbejdede som freelancer for tidsskrifter som det legendariske Punch. Fra 1956 leverede han fast tegninger til The Observer i 10 år. Han tegnede også i tre år til The Guardian.

 

Abraham, der var erklæret socialist, var til det sidste stærkt engageret i kampen mod social ulighed i Indien. 

[02/12/2002] 


Parodi på det Konservative partis kampagne fra the Observer, 13 september 1959.

 

 

Links:

Nekrolog: Outlook India 

Mere: Hindustan Times

Artikel af Abraham, Dalistan Journal

Billedeksempel: The Observer

 

tilbage til Nekrologer© 2003 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2003 the respective artists and authors. All rights reserved.