tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

SPIEGELMAN FORLADER THE NEW YORKER

Serielegenden udtrykker generel utilfredshed med det amerikanske mediebillede

Af Matthias Wivel

Den Pulitzerpris-vindende skaber af Maus har besluttet sig for ikke at forny sin kontrakt med det hæderkronede ugemagasin The New Yorker, hvor han en årrække har fungeret som tegner og skribent. Særligt kendt blev han for en række meget omdiskuterede forsider, bl. a. en der viser en hasidisk jødisk mand, der kysser en sort kvinde. Men nu er det altså slut, selvom både han og chefredaktør David Remnick nævner muligheden for freelanceopgaver i fremtiden.

 

Spiegelman siger om sin afgang: "Der er visse ting, jeg gerne vil, som ikke passer ind i bladets nuværende profil. Det er selvsagt det bedste blad af sin slags, men det virker som om stemningen mest er for blot acceptere udviklingen i samfundet, mens jeg i højere grad oplever det som om himlen er ved at ramle ned om ørene på os... I tiden efter 11. september var bladet ligeså forvirret som resten af landet, og det var muligt at skabe interessante billeder, men nu lader redaktionen til at tage den mere med ro, ikke mindst mht. forsiderne. Min vinkel på tingene er langt mere ophidset end den The New Yorkers redaktion fastholder. Mine opfattelser og holdninger passer ikke just ind på The New York Times debatsider og deres standard for acceptabel tone... Jeg har de samme problemer med David Remnick's New Yorker, som jeg har med resten af de amerikanske medier; det er nærmest paranoidt i sin tilbageholdenhed. Dette er ikke en kritik af David. Det er en del af den zeitgeist, der regerer i øjeblikket. Jeg føler mig nærmest som værende i internt exil."

 

Spiegelman fortsætter i øjeblikket arbejdet på sin avisserie In the Shadow of No Towers for den tyske avis Die Zeit og er ved at forberede en opsamling af sine illustrationer og serier fra The New Yorker og andre steder, der skal udkomme på italiensk i forbindelse med en udstilling i Milano senere på året. 

[02/01/2003] 


Spiegelman.

Links:

Mere: The New York Observer

The New Yorker 

Om In the Shadow of No Towers: Forward 

 

 rackham.dks forum

 


tilbage til Nyhedsarkivet 2003© 2002 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2002 the respective artists and authors. All rights reserved.