tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

IRANSK BLADTEGNER OG HANS FAMILLIE NÆGTES ASYL I USA

Efter 5 år i USA nægtes permanent opholdstilladelse

Af Matthias Wivel

Det iranske ægtepar Mo Jamal and Shahla Etemadzadeh og deres fire sønner flygtede i 1985 fra Iran pga. deres kritiske holdning til præstestyret, der bl. a. udmøntede sig i satiriske tegninger af Jamal. De opnåede asyl i Tyskland, hvor de boede i 9 år, men flyttede derefter til USA pga. af de mord på iranske dissidenter, der på det tidspunkt foregik i Tykland, såvel som det mere generelle overophedede, fremmedfjendske klima i landet. Efter 5 års ophold i USA, som af kunstnere og kunstinteresserede i Austin, hvor de bor, karakteriseres som overordentligt produktivt, er de nu blevet nægtet asyl i USA.

 

Selvom familien ikke på noget tidspunkt har været på statslig understøttelse og aldrig har været i problemer med myndighederne, trues de nu med at blive hjemsendt. Jamal frygter at blive smidt i fængsel hvis han vender tilbage til sit hjemland og understreger desuden, at hans fire sønner med tiden er mere amerikanske end iranske, hvilket yderligere vanskeliggør en tilbagevenden til Iran. Familien har nu en sidste chance for at applere til den 5th U.S. Circuit Court of Appeals i New Orleans, men spås ikke gode chancer. Blandt deres mange støtter i Austin betragtes deres udvisning overvejende som et udslag af deres nationalitets problematiske stilling i forhold til regeringens interne krig mod terror.

[07/01/2003]Links:

Mere: The Austin Statesman

 

rackham.dks forum 

 


tilbage til Nyhedsarkivet 2003© 2002 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2002 the respective artists and authors. All rights reserved.