tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

TYRKIET BEKLAGER SIG OVER AMERIKANSKE SATIRETEGNINGER

Og flere bladtegnere i problemer i Tyrkiet

Af Matthias Wivel

Den Tyrkiske regering har beklaget sig til repræsentanter for den amerikanske ditto pga. en række satiretegninger, der i den seneste tid har kørt i forskellige amerikanske aviser som kommentar til den nuværende situation USA, Tyrkiet, Kurdistan og Irak imellem. "Vær venlige at holde øje med jeres presse, det er vigtigt at man videregiver korrekt information", lød meddelsen. Vi lader den lige stå et øjeblik...

 

I Tyrkiet kører der i øjeblikket endvidere to sager, hvor bladtegnere er kommet i problemer med staten for at have tegnet systemkritiske tegninger. Det drejer sig om Askin Ayrancioglu og Seyit Saatci, som i juli 2001 blev placeret i husarrest for et par tegninger, der blev udstillet som del af en udstilling af tegninger i det offentlige bibliotek i Boyabat. Anklagen lyder på 'Foragt for det tyrkiske politi' og strafferammen er på 1-6 års fængsel, hvis de findes skyldige. Efter en længere række udsættelser, er det nu blevet besluttet, at de to tegnere skal møde op i retten 10. april.

[11 & 12/03/2003] 

 

 

 

Links:

Mere: IFEX.org
Mere: Cartoonists Rights Network

Mere: turkishpress.com

 

rackham.dks forum

 

 

tilbage til Nyhedsarkivet 2003


© 2003 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2003 the respective artists and authors. All rights reserved.