tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN PÅ DANSK

Alan Moores kulørte udforskning af viktoriatidens fantastiske fortællinger kommer til landet!

Af Matthias Wivel

I et samarbejde mellem Per Sanderhage, Paw Mathiasen, Thomas Berger og Egmont i både Finland og Polen, bringes Alan Moores og Kevin O'Neills kritikerroste viktorianske eventyrserie League of Extraordinary Gentlemen til udgivelse på dansk uder titlen Det hemmelige selskab, udgivet under forlaget Fahrenheits paraply.

 

Tegneserien, der er planlagt til udgivelsen i slutningen af juli og er oversat af Sanderhage, omfatter første del af sagaen om Dronningens hemmelige gruppe af specialagenter - Mina Harker, Alan Quartermain, Den usynlige mand, Dr. Jekyll/Mr. Hyde og Kaptajn Nemo - som kæmper for rigets beståen. Det bliver en udgivelse på 144 sider i farver med kartonomslag til en pris af Kr. 199,00, som samtidig udkommer på finsk og polsk i lignende udstyr.

 

Det bliver udelukkende tegneserien fra den første del af serien, der kommer med i den danske udgave. Prosahistorien om Alan Quartermains og H. P. Lovecrafts eventyr i det hinsides, samt de mange viktorianske reklamer man finder i originaludgaven, er udeladt. Til gengæld er der i den danske udgave tilføjet et specialproduceret 8-siders informationshæfte om seriens centrale figurer, der jo alle er hentet fra Viktoriansk fantastisk- og føljetonlitteratur.

 

Udgivelsen skulle have gode chancer i Danmark, mener Mathiasen - den kommer

i boghandeldistribution og vil endvidere hjælpes på vej af den filmudgave af serien med Sean Connery i hovedrollen, der har dansk premiere 10. oktober.

 

Mathiasen melder også, at Fahrenheit snart er klar med en dansk udgave af den vidt og bredt prisbelønnede norske serieskaber, Jasons seneste tegneserie, Jernvognen, som er baseret på kriminalforfatteren Stein Rivertons roman af samme navn.

[07/06/2003] 

Forsiden på første del af sagaen om League of Extraordinary Gentlemen på originalsproget.

 

Links:

League of Extraordinary Gentlemen

LXG Movie

Fahrenheit

Anmeldelse: Jernvognen

 

Debat: rackham.dks forum

 

 

tilbage til Nyhedsarkivet 2003


© 2003 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2003 the respective artists and authors. All rights reserved.