tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

MARVEL SAGSØGER SONY IGEN

Marvels deal med Sony omkring Spider-Manfilmene har affødt endnu et sagsanlæg

Af Matthias Wivel

Marvels $50 millioners sagsanlæg fra april over licensing-rettighederne til Spider-Man er nu blevet fulgt op af endnu et af slagsen, denne gang på $10 millioner, fordi Marvel mener at Sony Electronics har kapret franchisen, som de i forbindelse med Spider-Manfilmene har adgang til.

 

Sagsanlægget beskylder Sony Electronics for at have negligeret brugen af Spider-Man på deres egne produkter, såvel som for at have instrueret deres søsterselskab, Sony Pictures, i at forhindre at deres konkurrenter får adgang til franchisen.

 

Grunden til at Marvel ikke har kunnet forhindre dette er, at elektronik er det eneste område, hvor Spider-Manlicensen deles med andre, nemlig Sony.

 

Derudover påstår Marvel, at de aldrig har tilkendt Sony rettighederne til andet end film-versionen af Spider-Man, hvilket gør situationen endnu mere uklar, fordi der kan opstå usikkerhed om, hvorvidt Sony har overskredet sine beføjelser og brugt koncepter og ideer fra den "klassiske" version af figuren.

 

Det første sagsanlæg er pt. under appel, den næste Spider-Manfilm, der ikke synes skadet af de juridiske problemer mellem ejerne, får premiere i USA i sommeren 2004.

[02/07/2003] 

 

Læs også:

Nyhed: 27 & 4/3, 17 & 19/4, 26/5

 

Links:
Mere: The Pulse

 

rackham.dks forum

 

 

tilbage til Nyhedsarkivet 2003


© 2003 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2003 the respective artists and authors. All rights reserved.