tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

SACCOSERIE I NEW YORK TIMES PROVOKERER

Sacco anklages for stærkt tendentiøst arbejde

Af Matthias Wivel

Tegneseriejournalisten Joe Sacco har før arbejdet i Israel og især de besatte områder - hans arbejde fra tiden efter den 1. Intifada kan læses i serien Palestine. Han har nu besøgt de besatte områder igen som forberedelse til en ny serie, denne gang om den 2. Intifada og dens konsekvenser. Første skud på stammen blev en kort reportage fra byen Jafah i Gaza, der blev trykt i New York Times Magazine i lørdags. Denne reportage har, pga. sin prominente platform, nu fremprovokeret en skarp reaktion fra den pro-israelske nyhedsanalysetjeneste CAMERA (Commitee for Accuracy in Middle-East Reporting in America).

 

Fordi Sacco har understreget, at objektivitet i journalistik er en illusion og at han derfor fremhæver sin synsvinkel i sine journalistiske tegneserier, og fordi han i reportagen koncentrerer sig om palestinensernes side af sagen, beskrives hans serie af CAMERA som stærkt ensidig og tendentiøs. Han har endvidere påpeget, at han er inspireret af de velkendte kritikere af Israels politik i de besatte områder Noam Chomsky og Edward Said (sidstnævnte har iøvrigt skrevet forord til Palestine-opsamlingen.)

 

"Denne form for ensidig skildring, der blander fakta og fiktion sammen med en stærk mening er forventelig i Saccos arbejde - han har aldrig påstået andet. Spørgsmålet er hvorfor den slags propaganda bliver trykt i New York Times og hvorfor The Times præsenterer det som en objektiv reportage fra en “journalist”, skriver CAMERA."

[09/07/2003]
Fra Saccos reportage.

 

 

 

 

 

 

 

 

Links:
Sacco in New York Times Magazine

Mere: CAMERA

 

Debat: rackham.dks forum


 

tilbage til Nyhedsarkivet 2003


© 2003 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2003 the respective artists and authors. All rights reserved.