tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

STOR DANSK TEGNESERIEUDSTILLING OG ANTOLOGI PÅ VEJ
Rackham lancerer BLÆK 25. april
Af Matthias Wivel


Den 25. april åbner udstillingen BLÆK i Politikens forhal på Rådhuspladsen. Samtidig lanceres den store danske tegneserieantologi af samme navn, BLÆK, redigeret af Rackhams bagmænd og udgivet af Politikens forlag.

BLÆK er en gruppeudstilling, der retrospektivt viser arbejder af 11 af de bedste, nulevende danske tegnere. Den omfatter værker af Simon Bukhave, Ole Comoll Christensen, Ivar Gjørup, Peter Kielland, Peter Madsen, Søren Mosdal, Mårdøn Smet, Jan Solheim, Jakob Martin Strid, T. Thorhauge og Nikoline Werdelin. Udstillingen blev i sommeren 2003 vist i Det danske hus i Paris, samt på litteraturfestivalen Boréales i Caen, og kommer altså nu til Danmark.

Ligesom udstillingen i Paris blev ledsaget af en antologi med danske tegneserier, vil den danske udgave danne rammen om lanceringen af en bog indeholdende danske tegneserier. Antologien BLÆK hører til de største der nogensinde er blevet udgivet i Danmark. Den bliver på over 200 sider i fire farver og indeholder arbejder af 28 kunstnere, arbejdende indenfor en bred vifte af udtryk.

Udstillingen og antologien, der er støttet af Kunstrådets litteraturudvalg, vil således blive lanceret samme uge som den internationale tegneseriefestival Komiks.dk afholdes i København. Interesserede kan forvente et arrangement i BLÆK-regi til festivalen.

[19/03/2006] 

 

klik på billedet for at se det i en større version
Fra Mårdøn Smets bidrag til BLÆK.

klik på billedet for at se det i en større version
Fra Jan Callesens bidrag til BLÆK.

klik på billedet for at se det i en større version
Fra Simon Bukhaves bidrag til BLÆK.

 

læs også:

Nyhed 29/07/03: BLÆK-antologien på trapperne
Nyhed 20/07/03: BLÆK til Tour de France
Nyhed 25/06/03: De seks BLÆKhoveder i Paris
Nyhed 22 & 24/05/03: Danske serieskabere i Paris
Linselus: BLÆK


links:
Politikens galleri

 

 

 

rackham.dks forum

 

 

 

tilbage til Nyheder© 2006 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2006 the respective artists and authors. All rights reserved.