tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

FORANDRINGSTEGN!

Rackham udgiver en stor interviewbog/tegneserieantologi, der introducerer 'de nye tegneserier'

Af Matthias Wivel

I dag udkommer Rackhams bog Forandringstegn - De nye tegneserier, der kombinerer dybdegående interviews med hele, specielt tilrettelagte og oversatte tegneserier af seks af tidens fremmeste serieskabere til en omfattende introduktion til de nye strømninger, der præger den vestlige tegneserie i disse år og og giver indtryk af et igangværende kunstnerisk og udtryksmæssigt kvantespring indenfor mediet.

Forandringstegn, der er skrevet og redigeret af Matthias Wivel og T. Thorhauge, og designet af Frederik Storm, er vores foreløbig største udgivelse; den er på 240 sider i farve og sort/hvid med kartonomslag og mavebælte. I den finder man interviews med David B. (Frankrig), Ben Katchor (USA), Anke Feuchtenberger (Tyskland), Martin tom Dieck (Tyskland), Jim Woodring (USA) og Dylan Horrocks (New Zealand), foretaget af forfatterne. Derudover er hver serieskaber repræsenteret ved en hel tegneserie på dansk; det drejer sig om serierne "Uhyret under sengen", "Hotel & Farm", "Marts kommer på museum", "La FM", "Frank og sandheden om overflod" og "Der er ingen ord i min mund". Ingen af disse har før været udgivet i Danmark, og repræsenterer, med undtagelse af Woodring, hver af serieskabernes danske debut.

Udover dette indeholder bogen et indledende tegneserieessay af Thorhauge, der kridter banen op, samt en artikel, der introducerer bogens emne, de nye strømninger indenfor den vestlige tegneserie, mere bredt og kort behandler en række af tidens mest interessante vestlige serieskabere: David Mazzucchelli, Chris Ware, Dominique Goblet, Alan Moore, Eddie Campbell, Fabrice Neaud, Peter Blegvad, Joe Sacco, Marjane Satrapi, Debbie Drechsler, Charles Burns, Ron Regé, Jr., Chester Brown, Souther Salazar, John Porcellino, Emmanuel Guibert, Phoebe Gloeckner og Daniel Clowes - alle fyldigt repræsenteret med billedmateriale.

Bogen har været længe undervejs og er en mutation af det, der oprindeligt var tænkt som Rackham #6. Den betragtes derfor som det naturlige, sjette nummer i rækken og udsendes til vores abonnenter som sådan, hvorefter vores abonnementsordning lukker (læs mere i vores Butikssektion). Vi har af forskellige årsager droppet ideen om et bare nogenlunde regelmæssigt udkommende tidsskrift og vil i fremtiden koncentrere os om mere selvstændige udgivelser à la Forandringstegn - muligvis påhæftet Rackham-prædikatet, muligvis ikke. Bemærk at vi på grund af en meget problematisk produktionsfase stadig ikke er i besiddelse af det fulde oplag, hvorfor abonnenterne først får deres eksemplarer sidst på måneden. Vi beklager mange gange for denne forsinkelse overfor vores trofaste abonnenter, men håber at den stærkt reducerede pris, de får bogen til, kan være et plaster på såret.

Bogen udkommer på forlaget politisk revy, koster kr. 198,00 og kan fås i alle velassorterede boghandlere, samt i landets tegneseriebutikker. Den ledsages af websitet www.forandringstegn.dk, hvor det bl.a. er muligt gratis at downloade hele introduktionen inklusive smagsprøver fra det omfattende illustrationsmateriale, se eksempler fra interviewsne og serierne, samt læse Thorhauges indledende tegneserieessay i sin helhed. Se i øvrigt også det nyeste nummer af tegneserietidsskriftet Strip! (#28) for et grundigt interview med Wivel om bogen, Rackham og tankerne bag.

[05/01/2005] 

klik på billedet for at se det i en større version
Forsiden til Forandringstegn.

 

 

Links:
Forandringstegn
forlaget politisk revy
Ben Katchor
Anke Feuchtenberger
Martin tom Dieck
Jim Woodring
Dylan Horrocks

 

rackham.dks forum

 
tilbage til Nyheder© 2005 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2005 the respective artists and authors. All rights reserved.