tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

SLØVEJAGT
Lasse Bo Andersens Løvejagt
Af Matthias Wivel

I en tid hvor de "store" tegneserieforlag ikke har nosser til at udgive danske tegneserier, må serieskaberne selv sørge for at få deres serier på banen. Den i de seneste år markant øgede adgang til computerudstyr og software til formålet, såvel som den danske tegneseriekulturs kunstige åndedrætsorgan, Litteraturrådets tegneseriepulje, har sikret udgivelsen af en række danske albums i så flot udstyr, at de må rubriceres mellem de få "professionelle" udgivelser fra de større forlag og de mange printede/fotokopierede undergrundsfanzines, der efterhånden har fået en renaissance. Blandt de seneste i rækken af disse udgivelser er Lasse Bo Andersens Løvejagt.

 

Genremæssigt har vi at gøre med en futuristisk thriller. Spændingen i historien bygges op om en journalist, der ved et tilfælde kommer til at filme den særdeles modbydelige attentatmand bag et politisk snigmord, hvorefter han forsøger at presse denne til at give et interview, mod at han går fri. Vi har at gøre med et persongalleri, der mere eller mindre kun tæller usympatiske typer, som oven i købet er ganske stereotype i snittet. Attentatmanden er den kolde, tavse mordertype, der, fordi han har været misbrugt som barn, maltrakterer kvinder. Journalisten er amoralsk og popularitetshungrende i en grad, der allerede tidligt gør, at man aner nemesis på horisonten, politikommissæren som efterforsker mordet er en rå børste, der ikke kan tage sig af småting som tilfældige lemlæstede kvinder i byens luderkvarter og journalistens chefredaktør er en ligeså amoralsk og tilmed højtråbende stodder, der kun tænker på seertal. You get the idea.

 

Disse papfigurer sættes i spil i en handling, der ikke synes at have stort andet på hjertet end at underholde, hvilket er ganske prisværdigt og til en vis grad lykkes. Problemet er, at spændingen i alt for forudsigelig grad bygges op om den ene scene efter den anden, hvor sex følges af vold, eller vice-versa, samt at historien tilføjes en ganske banal pointe til sidst. Derudover er der ikke gjort meget ud af at skildre det meget Dark Knight Returns-inspirerede nære fremtidsunivers, handlingen er hensat til. Da det eneste, der minder én om, at det hele ikke foregår i dag er, at der ind imellem snakkes om "sektorer" i den obligatoriske, snuskede storby det foregår i, forledes man til at tro, at SF-vinklen kun er valgt, fordi det er cool med sådan en lidt dystopisk, cyberpunk'et setting. Men helt ærligt: hvor cool er det, at fremtidens kameramænd render rundt og optager deres reportager på VHS-bånd?

 

Tegnestilen er lidt for stiv og overskraveret til rigtigt at fænge, men gør mere eller mindre det, den skal: billederne indtræder på de tydeligvis af moderne amerikanske superhelteserier inspirerede, "dynamisk" layoutede sider og fortællingen glider for så vidt næsten lydefrit.

 

Alt i alt en ganske ligegyldig affære, der dog skal have point for at være noget så sjældent som et knap 80 sider langt, dansk album udgivet på trods.

 

 

Lasse Bo Andersen. 2002. Løvejagt. Odder: Wisby & Wilkens. [Kan købes/bestilles hos enhver velassorteret tegneserieforhandler]

 

 


[Juni 2002] 

klik på billedet for at se det i en større version
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


læs også:
Tema: Danske seriertilbage til Anmeldelser


© 2003 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2003 the respective artists and authors. All rights reserved.