tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

INGENSTEDS
Debbie Drechslers Summer of Love

Af Matthias Wivel

Efter at have læst Debbie Drechslers frygtindgydende skildring af det sexuelle misbrug, hendes far udsatte hende for som barn, Daddy's Girl (1996), er det med bange anelser man åbner hendes seneste album, Summer of Love (oprindeligt udgivet i hæfteserien Nowhere #1-5, 1996-1999). Frygten tager til når man genkender Drechslers alter-ego fra Daddy's Girl, Lily, som hovedpersonen. Denne frygt gøres imidlertid til skamme, da Summer of Love, selvom den er bedrøvende, på ingen måde er så voldsom eller trøstesløs som forgængeren - det er ganske enkelt en vidunderligt smuk skildring af teenageårenes opdagelser og prøvelser.

 

Mens det helt klart har været intentionen fra Drechslers side at skabe forbindelse til Daddy's Girl, skal man ikke nødvendigvis sætte lighedstegn med den Lily, man møder her og den der optrådte i det forrige album. Drechslers arbejde er ikke fuldstændigt selvbiografisk, men snarere selvbiografisk afledt fiktion og således ganske åbent og tilgængeligt for alle. Hendes naturlige sans for dialog suppleres her med en fintfølende fornemmelse for antydningens kunst, der ikke var til stede i samme grad i Daddy's Girl. Summer of Love er et langt mere modent værk, der, fordi dets emne er mindre chokerende, henter sine stik ind med andre midler og i sidste ende er en større kunstnerisk bedrift.

 

Lilys familie flytter til en ny by og Lily og hendes søster går straks i gang med at udforske terrænet og stifte bekendtskaber. Lily tiltrækkes hurtigt af den høje, lidt mystiske Steve, som gengælder hendes følelser, men hendes usikkerhed og tilbagetrukkethed spolerer et forhold, der ellers var så lovende. Hun lader sig derefter forføre af den smarte og langt mere uvederhæftige Dunham, og så begynder problemerne... Samtidig tiltrækkes hendes søster Pearl på mere en venskabelig vis af sin nyfundne bedste veninde Kim. Også her melder problemerne sig hurtigt.

 

Historien er således ganske banal, men den afvikles med sådan en indfølíng, at genkendelsen bliver umiddelbar. Drechsler kan skildre en samtale mellem to veninder, så fortåelsen af deres følelser og motivationer med ét synes fuldstændig, og hun kan beskrive den altopædende usikkerhed, man - især som teenager - ofte føler, når man står overfor den attråede. Hendes tegnestil passer fint til det univers, hun udforsker - den flydende streg, den dekorative brug af forskellige former for teksturer og den grøn-brune farveholdning synes fuldstændig solidarisk med den unge pige hun engang var.

 

 

Drechsler, Debbie (2002). Summer of Love. Montréal: Drawn & Quarterly.

[26/07/2003] 

klik på billedet for at se det i en større version

Usikkerheden tager over...

 

 

 

 

 

 

 

klik på billedet for at se det i en større version

Venindesnak.

 

Læs også:

Tema: Tidens serier

 

Links:

Debbie Drechsler

Drawn & Quarterly: Debbie Drechsler

 


tilbage til Anmeldelser


© 2003 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2003 the respective artists and authors. All rights reserved.