tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

LINSELUS - KOMIKS.DK 2006

En festivelfærds anatomi
Af Matthias Wivel


Rackham var, ligesom stort set hele resten af tegneseriedanmark, repræsenteret på årets lovefest Komiks.dk, og det gik ikke stille af. Det følgende er en strictly kronologisk skildring af overtegnedes færden weekenden over, fortalt ved hastigt snuppede fotos, taget når der ikke lige var 117. andre ting der krævede opmærksomhed. En festivelfærds anatomi.

Enjoy!

 

FREDAG AFTEN: FORBEREDELSE, VELKOMST, DRUK
Fredag eftermiddag og aften blev der sat stande op i messeområdet i Kedelhallen, og om aftenen var der velkomstarrangement med buffet og uddeling af festivalens priser. Formand Jan Robert Andersen lagde med en resigneret lydende opsang til miljøet, hvorefter en række besynderligt udvalgte priser blev uddelt ved MC Anders Hjort-Jørgensen, uden det var helt klart hvad meningen var.

Men det var all good, for den gode stemning var trods den lidt mærkelige anlsagstone på plads. Først fortrak folk til caféområdet, hvor der blev snakket og jamtegnet, og senere gik et større udsnit på bar lige om hjørnet. Det varede ved til kl. bæ om morgenen, blot fordi det kunne og fordi man selvfølgelig ikke skal have det alt for let, når man skal op og gøre ved kl. lidt over bæ samme morgen.

 

LØRDAG: MESSEOMRÅDE, SPECIALARRANGEMENTER, AFTER PARTY
Rackham sparkede festivalen i gang med det første specialarrangement, en præsentation af den danske tegneseriescene via den nye, store danske tegneserieantologi BLÆK. Efter total forvirring, hvor bagmændene måtte indse, at planen om at servere morgenkaffe, kryddere og Gammel Dansk for de early birds, der dukkede op til arrangementet måtte skråttes fordi den til Kedelhallen hørende café med dens tilhørende overpriser kørte skodstil i små sko og nægtede enhver form for "konkurrence". Nå, men halvandet dusin tegnere var bænkede op og på plads, der var smøde toner over anlægget og grafik på storskærmen, så tegningerne flød som skidt fra spædekalve. Resten af dagen gik med at arrangere signeringer af BLÆK i Rackhams stand, konkurrere med naboerne hos NørdNyt og Brun Blomst og hvem der var de hyggeligste og mest happening på festivalen, og så selvfølgelig - for overtegendes vedkommende - deltage i to andre paneldiskussioner.

Strabdserende, ja, men naturligvis også en tonic af de sjældne - rammen, festivalen, var lagt med stil af arrangørerne, tegneseriefolket kørte god stil og folk var endda interesserede i BLÆK. Så der kunne ingen klager lyde. Om aftenen hostede Torben Free Comics/Brun Blomst en skidehyggelig fest i sit baggårdspenthouse på Nørrebro. Musikken gjaldede til den lyse morgen, Christian Skovgaard ville hellere være nøgen og den gode karma var sikret.

 

SØNDAG: MESSEOMRÅDET
Søndag stod den på zombiestatus, men det var der ikke tid til. Det væltede fortsat ind med gæster, og der var tegneserier der skulle opdages, signeres og pushes. Trægheden blev fortrængt og fribrydermaskerne hevet frem. Der blev fækaliseret grundigt hos naboerne, mens Rackhammerne forgæves forsøgte at holde panden høj. Alt i alt topgo stil i The Artist's Alley, the place to be!

Og så var det slut, tømmermænende meldte sig, og der var et fly der skulle nås.

Ses næste gang!

 

[28-30/04/2006]  

 

 

 

se også:
Reportage: Komiks.dk 2006
Linselus: BLÆK!
Linselus: Komiks.dk 2004
Reportage: Komiks.dk 2004

Tema: Danske tegneserier

links:
Komiks.dkTilbage til Dokumentation


© 2006 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2006 the respective artists and authors. All rights reserved.