tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

ENDELIG AFGØRELSE I SAGEN GAIMAN MOD McFARLANE

Gaiman tilkendt medejerskab af en række Spawn-figurer, Miraclemans ejerskab stadig uklart.

Af Matthias Wivel

D. 9 januar faldt der endelig afgørelse i sagen om Gaimans krav på medejerskab af en række af de figurer, han i 90erne skabte til Todd McFarlanes Spawn-univers. Gaiman har nu fået tilkendt medejerskab af figurerne Medieval Spawn, Angela og Cogliostro, såvel som de serier han skrev for McFarlane, Spawn #9 & 26, samt Angela-miniserien.

 

En stor del af retssagen drejede sig om en aftale mellem Gaiman og McFarlane om at førstnævnte ville overdrage rettighederne til den Britiske superhelt Miracleman, som Gaiman en overgang har været forfatter på og som McFarlane havde købt rettighederne til, mod en fuld overdragelse af Spawn-figurerne til McFarlane. Ejerskabet af Miracleman forbliver imidlertid stadig uklart og McFarlane har netop annonceret produktionen af en Miraclemanstatuette, hvilket klart virker som en hævdelse af sin ret til figuren.

 

Gaiman har ikke villet kommentere sagen, mens McFarlane siger: "Statuetten ser fed ud, jeg synes alle bør gå ud og købe den."

[21/01/2003] 


Miracleman-statuetten.

Læs også:

Nyhed: Gaiman vinder retssag over McFarlane

Nyhed: Gaiman/McFarlane update

 

Links:
Mere: Pulse News

Afgørelsen i PDF-format

 

rackham.dks forum

 

 

tilbage til Nyhedsarkivet 2003


© 2002 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2002 the respective artists and authors. All rights reserved.