tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

STOR FREMGANG FOR MARVEL 

Marvel Comics har netop offentliggjort deres seneste kvartalsrapport

Af Matthias Wivel

Marvel Comics, der for blot et par år siden gik konkurs, har haft et kanonår og synes i øjeblikket bare at vokse sig større og større. Succesen i år skyldes naturligvis første og fremmest Spider-Manfilmens store succes og selskabets største indtægtskilde er da også dets licensning af rettigheder til diverse tegneseriefigurer til film, computerspil, legetøj og merchandise. Denne gren af organisationen har i år omsat for $51.3 mio. – mere end en firedobling af sidste års bundlinie, mens publikationsafdelingen, som står for de tegneserier, det hele kommer af ”kun” har omsat for 47,8 mio., 40% over sidste års resultat. Marvels aktiver er på $126 mio., mens passiverne stadig er på $253,3 mio., hvilket hovedsageligt skyldes den gæld på $151 mio., de stadig bærer rundt på fra deres konkurs.

 

I følge Marvels licensing-afdelig, bliver Spider-Mansuccesen ikke en enlig svale, hvis det står til dem. Det, når det kommer til film- og tv-produkter, notorisk uheldige selskab har nu mere end 118 forskellige licensaftale på bedding, deriblandt et hav af spillefilm.

 

Det glædelige ved alt denne fremgang er, at den synes at være udtryk en tendens, der præger hele den amerikanske tegneserieindustri, der i år for første gang siden 1993 har oplevet vækst og som efterhånden er ved at erobre territorium i boghandlerne.

 

Emblematisk for alt dette er det lange indslag i onsdag d. 30s udgave af 60 minutes, der handlede om tegneserier generelt, og Marvel specifikt. I udsendelsen medvirkedebl. a. det moderne Marvels co-bagmand og lagkagefigur Stan Lee, nuværende chefredaktør Joe Quesada og produceren af Spider-Manfilmen. Udsendelsen, der primært handlede om hvor fantastisk Marvel er præsenterede og perpetuerede, som det er vane, desværre myten om, at Stan Lee ikke bare er den eneste og største kreative kraft bag alle de figurer, Marvel i dag tjener kassen på (For et hjemligt eksempel på samme historieforvanskning se seriejournalen.dks nyeste klumme om amerikanske tegneserier).

 

Det velgørende ved udsendelsen var imidlertid, at den også tog sig tid til at behandle alt det andet tegneserier kan, og i dag gør. Således præsenteredes interviews med Art Spiegelman og Chris Ware. Sidstnævntes Jimmy Corrigan, der i øjeblikket serialiseres i det danske dagblad Dagen har nydt uventet stor succes hos boghandlerne og lader til at være udtryk for en tendens, der breder sig til andre tegneserier af mere personlig og kunstnerisk interessant art, end det Marvel normalt producerer.

[01/11/2002] 


Stan Lee i onsdagens 60 Minutes.

Læs også:

Artikel: Ground Zero

 

Links:

Mere: Pulse News

Mere: Newsarama
Marvel Comics

 
tilbage til Nyhedsarkiv 2001-2002© 2002 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2002 the respective artists and authors. All rights reserved.