tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

FORANDRINGSTEGN UDVALGT BLANDT ÅRETS BOGARBEJDER

Rackhams seneste udgivelse hædret af Foreningen for boghåndværk

Af Matthias Wivel

I dag åbnede en udstilling af Årets bogarbejder 2004 på Kunstindustrimuseet i København og blandt de udvalgte bøger er Forandringstegn - De nye tegneserier, Rackhams nye bog om de store landevindinger, der i dag bliver gjort indenfor tegneseriemediet. Forandringstegn blev sammen med 12 andre, vidt forskellige bøger kåret i kategorien 'Fagbøger.'

Bag kåringen står Foreningen for boghåndværk, der til receptionen, udover at hædre de udvalgte bøger i kategorierne 'Skønlitterære bøger' (3 stks.), 'Fagbøger' (13 stks.), 'Undervisningsbøger' (1 stk.), 'Foto- og kunstbøger' (7 stks.), 'Kataloger' (4 stks.), 'Børnebøger' (2 stks.), 'Bogomslag og bogbind' (5 stks.) & 'Øvrige bogtyper' (1 stk.), uddelte en håndfuld specielle hæderspriser. Det drejer sig således om i alt 36 bøger, udvalgt af en komité, der i følge katalogteksten årligt udvælger mellem 25 og 35 bøger ud af dem de får tilsendt af landets forlag, uden specielle krav til kategoriplaceringer (i år blev der tilsyneladende plads til en ekstra på listen).

Rackhams redaktion betragter udvælgelsen af Forandringstegn som en stor hæder og især som en cadeau til det hårde arbejde, vores grafiker Frederik Storm har lagt i dens design, men også til T. Thorhauges perfektionistiske tilrettelægning af de i bogen inkluderede tegneserier. Derudover retter vi en tak til vores forlægger, Johannes Sohlman fra forlaget politisk revy, der indsendte bogen til bedømmelse.

[20/05/2005] 

klik på billedet for at se det i en større version
Diplomet til Forandringstegn for Årets boghåndværk.

klik på billedet for at se det i en større version
Vindere og andre VIPs, inkl. Frederik Storm, under uddelingsceremonien.

klik på billedet for at se det i en større version
Frederik Storm i Kunstindustrimuseets have.

klik på billedet for at se det i en større version
Frederik Storm og Johannes Sohlman.

 

læs også:
Nyhed: Forandringstegn nomineret til boghåndværkspris (06/04/2005)
Nyhed: Forandringstegn!

links:
Forandringstegn
Foreningen for boghåndværk
Kunstindustrimuseet
forlaget politisk revy

rackham.dks forum

 
tilbage til Nyhedsarkivet 2005© 2005 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2005 the respective artists and authors. All rights reserved.