tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

OM OVERGANGEN TIL KUNSTRÅDET

Peter Snejbjerg, tidl. i Litteraturrådets tegneseriepulje, fortæller om den nye ordning

Af Matthias Wivel

Som tidligere rapporteret her på sitet (se også 22/09/03), og naturligvis i de danske medier generelt, er Litteraturrådet sammen med en række andre kulturstøtteudvalg af Kulturministeriet blevet lagt sammen i det såkaldte Kunstråd, som sorterer under Kunststyrelsen. I egenskab af tidligere medlem af Litteraturrådets særlige 3-mands udvalg for tegneserier, leverer serieskaberen Peter Snejbjerg hermed sidste nyt og giver det endvidere en vurdering med på vejen.

 

Snejbjerg skriver følgende:

 

fra Litteraturrådet til Kunststyrelsen, og herved er Tegneseriepuljen - og dermed dens Tremandsudvalg - blevet nedlagt. For fremtiden skal ansøgniger om støtte til danske tegneserier søges i de generelle midler. Der kan søges om arbejds- og rejselegater i forbindelse med frembringelsen af "danske kvalitetstegneserier", som det så smukt hedder. Hvorvidt der evt kan gives udgivelsesstøtte fremgår ikke klart, men hvis der kan, så er det også fra denne pulje den kan komme.

Jeg kan kun opforde alle til fortsat at søge som de har gjort hidtil, blot skal ansøgningerne altså i fremtiden sendes til:

Kunststyrelsen
Litteraturcenteret
Postboks 9012
Kongens Nytorv 3
1022 København K

Ansøgningsfristerne til de generelle midler er som hidtil 1. april og 1. oktober. Men da alle disse ordninger er ret nye, er det nok en god ide at holde sig opdateret mht ændringer, hvilke burde kunne læses på www.kunststyrelsen.dk.

Teoretisk set tror jeg også, vi kan søge midler i oversættelsespuljen og litteraturudvekslingspuljen, så lad os håbe at der er nogen der forsøger sig dér - hvis de gør, vil jeg foreslå man rapporter til foreningen om resultatet.

[28/02/2004] 

 

Læs også:

Nyhed: Folketinget godkender lovforslag om omlægning af kulturstøtten

 

 

Links:
Kunstrådet

 

rackham.dks forum

 

 

tilbage til Nyhedsarkivet 2004


© 2004 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2004 the respective artists and authors. All rights reserved.